AZ klaart de klus in Den Haag en meldt zich in play-offs Europa League

AZ klaart de klus in Den Haag en meldt zich in play-offs Europa League

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 22:19do 15-08-2019 om 22:19

Laatste update: donderdag 15 augustus 2019 om 22:39do 15-08-2019 om 22:39

AZ heeft de klus geklaard en moet nog één horde nemen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. In het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag werd FC Mariupol uit Oekraïne met 4-0 aan de kant gezet, nadat de heenwedstrijd in 0-0 eindigde.

De thuiswedstrijd tegen Mariupol zal voor AZ waarschijnlijk gek gevoeld hebben. De Alkmaarders moesten uitwijken naar Den Haag omdat het eigen AFAS Stadion dicht is vanwege de instorting van een deel van het stadion. Dat gebeurde vorige week zondag. ADO bood AZ de helpende hand en stelde het Cars Jeans Stadion beschikbaar voor de Europa League-return.

AZ was in Oekraïne de betere partij en dat was in Den Haag niet anders. Oussama Idrissi en Fredrik Midtsjo waren al vroeg dicht bij een goal, maar moesten wachten tot de twintigste minuut. Calvin Stengs ontsnapte bij zijn directe tegenstander, werd bediend door Jonas Svensson en schoof van dichtbij de 1-0 binnen. Vlak voor rust leek het niet meer mis te kunnen gaan, toen Thomas Ouwejan er ook nog 2-0 van maakte.

Kort na de rust kreeg Mariupol een kans, maar een paar minuten later maakte Stijn Wuytens aan alle Oekraïnse illusies een einde door uit een corner de 3-0 binnen te knikken. Vanaf dat moment was het gedaan, gaf Mariupol zich gewonnen en nam AZ gas terug. De AZ-fans zongen massaal 'Haags kwartiertje', maar de wedstrijd was op dat moment allang niet meer spannend. In extremis zorgde Serhiy Yavorskyi van Mariupol nog voor de 4-0 door in eigen doel te schieten.

AZ neemt het in de play-offs op tegen Royal Antwerp, dat afrekende met het Tsjechische Viktoria Plzen. De Belgen maakten in de verlenging het belangrijke uitdoelpunt: 2-1.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws