Ploeterend PSV voorkomt ternauwernood afgang tegen Noorse middenmoter

Ploeterend PSV voorkomt ternauwernood afgang tegen Noorse middenmoter

Gepubliceerd: donderdag 15 augustus 2019 om 22:24do 15-08-2019 om 22:24

Laatste update: donderdag 15 augustus 2019 om 22:28do 15-08-2019 om 22:28

PSV heeft zich op weinig overtuigende wijze geplaatst voor de play-offs van de Europa League. De ploeg van coach Mark van Bommel speelde in het Philips Stadion met 0-0 gelijk tegen FK Haugesund. De PSV'ers werden na afloop zelfs getrakteerd op een voorzichtig fluitconcert.

PSV verdedigde een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. Dat deed het zonder Hirving Lozano, die in afwachting van een transfer naar Napoli niet meer bij de wedstrijdselectie zat. De Eindhovenaren voerden zonder te sprankelen de boventoon en kregen de nodige kansen. De beste was na ruim een half uur voor Donyell Malen, maar na een knappe actie schoot de spits in het zijnet. Haugesund kon daar niets tegenover stellen, maar werd in leven gelaten door de thuisploeg.

Ook in de tweede helft verzuimde PSV afstand te nemen van de nummer negen van Noorwegen. Als de PSV'ers al te dicht in de buurt van het Noorse doel kwamen was daar altijd nog keeper Helge Valvatne Sandvik. Dat ondervond ook invaller Mohamed Ihattaren. Zijn schot werd uit de hoek getikt. 

Doordat de genadeklap uitbleef begon Haugesund te geloven in een stunt. De eerste de beste mogelijkheid na 81 minuten was zelfs bijna een goal. Martin Samuelsen, voormalig speler van VVV-Venlo, kopte uit een voorzet maar net naast. Die waarschuwing bleek niet afdoende voor PSV, want niet veel later trof Bruno Leite de paal op aangeven van Samuelsen.

De Eindhovenaren kwamen uiteindelijk met de schrik vrij, al wist het zelf ook niet meer te scoren. Steven Bergwijn was in de slotfase nog wel dichtbij, toen de doelman van de Noren in de slotfase mee naar voren ging. De aanvaller kon daardoor op een leeg doel af, maar de inzet werd van de lijn gehaald.

PSV moet in de laatste voorronde van de Europa League afrekenen met Apollon Limassol uit Cyprus, dat van Austria Wien won.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws