De Jong liet De Ligt zelf de keuze maken: 'Heb hem niet gevraagd om mee te gaan'

De Jong liet De Ligt zelf de keuze maken: 'Heb hem niet gevraagd om mee te gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 10:39vr 16-08-2019 om 10:39

Frenkie de Jong heeft niet aan Matthijs de Ligt gevraagd of hij met hem mee wilde gaan naar Barcelona. De middenvelder, die in zijn eerste maand in Barcelona indruk heeft gemaakt op vaste volgers van de club, wenst De Ligt alle succes in Italië.

De Jong wordt in een groot interview met La Vanguardia enkele kwesties voorgelegd. Eén daarvan was de vraag of de middenvelder geprobeerd had om Matthijs de Ligt naar Barcelona te lokken. "We hebben veel contact, maar ik heb hem niet gevraagd om mee te gaan. Het was zijn beslissing, hij heeft die gemaakt met zijn familie, vriendin en zaakwaarnemer. Ik hoop dat hij veel succes heeft, behalve in de Champions League dan."

De middenvelder uit Arkel hoopt zelf uiteraard ook op een succesvol verblijf in Barcelona, maar dan moet hij van zichzelf wel nog een aantal zaken verbeteren. "Mijn pass over langere afstand bijvoorbeeld. Daarnaast wil ik ook meer assists geven en doelpunten maken, hoewel dat niet echt een onderdeel van mijn spel is. En er is nog meer."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws