Update: 'Volledig herstel van AFAS Stadion kan zeker een jaar gaan duren'

Update: 'Volledig herstel van AFAS Stadion kan zeker een jaar gaan duren'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 11:36vr 16-08-2019 om 11:36

Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019 om 14:42vr 16-08-2019 om 14:42

De instorting van een deel van het dak van het AFAS Stadion is veroorzaakt door falende lasverbindingen. Dat blijkt uit een tussenrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Daarnaast zijn er nog meer breuken en verdachte plekken aangetroffen in het intacte deel van het dak.

De Onderzoeksraad heeft besloten om AZ en de gemeente Alkmaar een tussentijdse waarschuwing te geven voor de lasverbindingen, die niet in orde zouden zijn. Dat blijkt uit het verkennend onderzoek dat het OVV gedaan heeft. Daarnaast is gebleken dat er nog twee breuken en diverse vermoedelijke scheuren in het intacte deel van het dak zitten.

Deze breuken en scheuren zouden kunnen leiden tot het bezwijken van de rest van het dak en daardoor vormen zij een acuut gevaar voor de veiligheid. AZ moet van het OVV de stabiliteit en sterkte van de constructie controleren en er maatregelen tegen treffen. Er wordt van de gemeente Alkmaar verwacht dat het daar als vergunningverlener op toeziet.

Update 14.42 uur: Het herstel van het AFAS Stadion van AZ kan zeker een jaar gaan duren. Dat zegt hoogleraar Constructief Vormgeven Rob Nijsse tegen het Algemeen Dagblad, als reactie op de conclusies van het OVV. Als de Alkmaarders een goede aannemer kunnen vinden die met het herstel aan de slag gaat kan het stadion binnen één jaar weer volledig hersteld zijn.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws