Vitesse in financieel zwaar weer: 'Dat kan niet meer jaren zo blijven'

Vitesse in financieel zwaar weer: 'Dat kan niet meer jaren zo blijven'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 12:07vr 16-08-2019 om 12:07

Vitesse staat er financieel niet goed voor. De Arnhemmers komen binnenkort met de cijfers van de tekorten naar buiten, maar de nieuwe directeur Pascal van Wijk bevestigt dat er iets moet gebeuren bij de club.

"We zijn niet in balans, het is lastig. We hebben afgelopen zomer een stapje gezet, maar de fluctuaties zijn enorm. Het afgelopen boekjaar hadden we weer duidelijk een minder jaar", vertelt Van Wijk in een uitgebreid interview met Omroep Gelderland. "Gelukkig hebben we niemand hoeven te ontslaan. Maar een aantal aflopende contracten zijn niet verlengd, zowel in het voetbal als op kantoor. Het gat is nog steeds behoorlijk groot."

Vitesse heeft het geluk dat de Russische eigenaar Valeri Oyf bereid is de tekorten te dekken. "Maar dat kan niet meer jaren zo blijven. Het is dus een grote uitdaging om in balans te komen", stelt Van Wijk. "Ja, transfers kunnen je helpen. Daar kun je stappen mee zetten. Bony, Rashica en Nakamba en Van Wolfswinkel waren mooie voorbeelden. Maar de kosten en omzet zijn uiteraard ook belangrijk."

Volgens Van Wijk is alles te wijten aan de manier waarop de organisatie is ingericht. "Het stadion, kijk naar dit gebouw op Papendal. Fantastisch met alle mooie faciliteiten, maar dat heeft ook een bepaalde prijs. De kosten passen niet bij de omzet die we hebben. Ja, als je het stadion zelf in bezit zou hebben, zou je stappen kunnen maken. De huur en alle kosten die we hebben zijn gewoon stevig en dat werkt niet in ons voordeel. We moeten gezonder worden."

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws