Van Bommel wijst naar jonge spelersgroep: 'We smijten soms met onze krachten'

Van Bommel wijst naar jonge spelersgroep: 'We smijten soms met onze krachten'

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 16:33vr 16-08-2019 om 16:33

Voor de selectie van PSV is het wennen aan het spelen van veel wedstrijden in korte tijd. Trainer Mark van Bommel wijst naar de onervarenheid van zijn spelers en ziet dat zijn ploeg soms met krachten smijt.

Onder meer Denzel Dumfries en Bruma kampen na de midweekse wedstrijd tegen FK Haugesund met wat pijntjes. "We zijn ze nu aan het behandelen en kijken hoe het zich de komende dagen ontwikkelt. Het is wennen voor een aantal spelers, die nu 7 wedstrijden in 21 dagen spelen. De gemiddelde leeftijd van onze ploeg is erg jong. Oudere teams hebben nu eenmaal meer trainingsjaren en wedstrijden in de benen", tekent het Eindhovens Dagblad op uit de mond van de trainer.

"Als wij de bal veroveren, sprinten er een paar van ons naar voren. Dat is mooi en goed dat iedereen het wil, maar brengt soms ook onrust. En we smijten soms met onze krachten", vervolgt Van Bommel.

Volgens Van Bommel heeft het alles met onervarenheid te maken "Door de ervaring weet je beter hoe je in wedstrijden moet reageren en wanneer je een keer de bal vast moet houden, om maar wat te noemen. Het gaat nu bij ons met pieken en dalen, maar we moeten het stabiel krijgen. Daar zijn we wel mee bezig. We creëren kansen en komen tot mogelijkheden, waar we dan ook kansen van moeten maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws