LIVE-discussie: Bazoer verdringt Serero uit basis, pikant treffen voor Bruns

LIVE-discussie: Bazoer verdringt Serero uit basis, pikant treffen voor Bruns

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 19:25vr 16-08-2019 om 19:25

Een pikante wedstrijd voor Thomas Bruns. De middenvelder verruilde Vitesse deze week op huurbasis voor PEC Zwolle en keert vrijdag meteen terug in het Gelredome. Hij verschijnt aan de aftrap.

Trainer John Stegeman verwacht dat Bruns een versterking is voor PEC. "Thomas voegt ervaring en gif toe aan ons elftal. Rijp voor negentig minuten is hij nog niet, maar hij moet zich gewoon leeg knokken en dan zien we wel verder", liet hij al weten aan De Stentor. Bruns vormt een middenveld met Zian Flemming en Pelle Clement. Gustavo Hamer is de rechtsback.

Bij Vitesse keert Riechedly Bazoer terug van een schorsing. Trainer Leonid Slutsky geeft de middenvelder, die in de eerste competitiewedstrijd tegen Ajax scoorde én met twee keer geel van het veld moest de voorkeur boven Thulani Serero. De Zuid-Afrikaan lijkt nog deze maand naar Al-Jazira te vertrekken. De Arnhemmers kiezen voor een 4-4-2 formatie. Jay-Roy Grot behoudt zijn plekje. Hij staat opgesteld als linkshalf.

Vitesse is sterk aan het seizoen begonnen met een remise tegen Ajax (2-2) en een zege op Willem II (2-0). PEC wacht nog op de eerste punten. Zowel Willem II als FC Utrecht was met 3-1 te sterk.

In Arnhem wordt vrijdagavond stilgestaan bij het overlijden van Vitesse-icoon Dejan Curovic. Hij overleed vorige week aan de ziekte van leukemie.

De opstellingen

Vitesse: Pasveer; Karavaev, Doekhi, Obispo, Clark; Tannane, Bazoer, Bero, Grot; Matavz, Linssen

PEC Zwolle: Mous; Hamer, Dekker, Reijnen, Paal; Clement, Flemming, Bruns; Bel Hassani, Thy, Johnsen

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws