De Jong lijdt sensationele nederlaag tijdens debuut: omhaal van veteraan Aduriz

De Jong lijdt sensationele nederlaag tijdens debuut: omhaal van veteraan Aduriz

Gepubliceerd: vrijdag 16 augustus 2019 om 22:52vr 16-08-2019 om 22:52

Laatste update: vrijdag 16 augustus 2019 om 23:02vr 16-08-2019 om 23:02

Het officiële FC Barcelona-debuut van Frenkie de Jong en Antoine Griezmann is uitgelopen op een regelrechte domper. Athletic Bilbao bezorgde de Catalanen – die zonder Lionel Messi speelden en Luis Suárez uit zagen vallen – in het eigen San Mamés een late 1-0 nederlaag, na een sensationele goal van good old Aritz Aduriz.

Vlak voordat Suárez naar de kant moest, kreeg hij een uitgelezen kans om de eerste Primera Division-goal van het seizoen aan te tekenen. De Uruguayaan nam een terugspeelbal van Unai López in ontvangst, maar raakte de paal. Rafinha leek voor rust alsnog de score te openen, maar Unai Simón voorkwam dat met een knappe parade. Doordat Iñaki Williams ook twee kansen miste, gingen beide ploegen rusten met 0-0.

Na de pauze zakte Athletic terug en probeerde Barça voor de openingstreffer te zorgen. De halverwege ingevallen Ivan Rakitic leek de gevierde man te worden, maar zijn inzet ging net over. In de slotfase ging het zelfs helemaal mis. De 38-jarige (!) Aduriz was net voor Williams ingevallen en scoorde direct met een schitterende omhaal: 1-0.

Athletic bleef overeind tijdens de blessuretijd en kon feestvieren, hoewel Clément Lenglet nog dichtbij was met een kopbal. Barça mag op zondag 25 augustus proberen op zoek te gaan naar eerherstel: Real Betis komt dan naar Camp Nou.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws