Gutíerrez maakt veel indruk bij PSV: 'Ik heb hem zitten turven'

Gutíerrez maakt veel indruk bij PSV: 'Ik heb hem zitten turven'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 07:37za 17-08-2019 om 07:37

Erick Gutíerrez is de laatste weken basisspeler bij PSV en maakt een goede indruk op Henk Spaan, columnist van Het Parool. De Mexicaan krijgt het vertrouwen van Mark van Bommel, die hem vorig seizoen steevast links liet liggen.

Spaan stelt dat Gutíerrez 'hard vooruit' gaat en is tevreden na zijn optreden tegen FK Haugesund (0-0) van afgelopen donderdag. 'Hij speelt met veel meer durf en energie dan voorheen. Ik heb hem zitten turven: hij had talloze onderscheppingen, gevolgd door een beheerste voortzetting. In de eerste helft telde ik zeven van die acties', aldus Spaan in Het Parool.

'Het werd begrijpelijk dat deze jongen, net 24 geworden, al 15 interlands heeft gespeeld voor Mexico. Vaak zocht hij Bergwijn, van wie de mensen blijven roepen dat hij op de vleugel moet spelen. Als nummer 10 zette hij Dumfries, Bruma, Gakpo en Ihattaren voor het doel. Ondanks de kleine ruimte komt hij door zijn aanname en demarrage bijna altijd zijn eerste man voorbij. Stevie is een andere voetballer dan Van de Beek, wat niet wil zeggen dat hij als nummer 10 is mislukt', schrijft Spaan.

PSV betaalde vorig jaar zomer ongeveer zeven miljoen euro aan CF Pachuca voor Gutíerrez. In zijn eerste seizoen kwam hij tot zestien competitieoptredens in het PSV-shirt. Hij scoorde drie keer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws