Goalie verkast naar Zuid-Afrika na sociaal appje: 'Als je nog een keeper zoekt...'

Goalie verkast naar Zuid-Afrika na sociaal appje: 'Als je nog een keeper zoekt...'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 12:42za 17-08-2019 om 12:42

Nick Hengelman kwam wel op een heel bijzondere wijze aan een contract bij het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. De goalie, die vorig seizoen als derde keeper fungeerde bij FC Twente, profiteerde van een appje aan zijn oud-trainer, Andries Ulderink.

Ulderink verlengde zijn contract als trainer bij Ajax Cape Town en uit sociaal oogpunt besloot Hengelman hem daarmee te feliciteren. "En ik zei met een knipoog dat als hij nog een keeper zocht, dat ik het wel zou horen", zegt de 29-jarige goalie tegen Tubantia. "Nou, die zocht hij. De trainer wist dat zijn doelman de volgende dag zou vertrekken en daarna is het heel snel gegaan."

Hengelman had namelijk geen uitzicht meer op speeltijd bij FC Twente en was al op zoek naar een andere club. De aanbieding uit Zuid-Afrika kwam als een geschenk uit de hemel, aangezien hij in Portugal wedstrijden speelde voor een elftal voor clubloze voetballers. "Ik kreeg een contractvoorstel van Cape Town vlak voor ik wegging uit Lissabon en moest zo ongeveer bij aankomst op Schiphol aangeven of ik het wilde."

"Ik had een voorwaarde en dat was dat ik mijn vrouw en kinderen bij me wil hebben", vervolgt de goalie. "Dat kon worden geregeld. Op de snelweg tussen Schiphol en Twente hebben mijn vriendin en ik er een klap op gegeven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws