'We speelden een kansloze wedstrijd tegen Ajax, maar ik maakte blijkbaar indruk'

'We speelden een kansloze wedstrijd tegen Ajax, maar ik maakte blijkbaar indruk'

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 14:58za 17-08-2019 om 14:58

In de vroege augustusmaanden van 2018 werd de kiem voor de Ajax-transfer van Razvan Marin gelegd. De Amsterdammers speelden in de voorronde van de Champions League tegen Standard Luik en de Roemeense middenvelder in – toen nog – Waalse dienst maakte indruk op Ajax.

Marin zelf was ook onder de indruk van de club, die één jaar later zijn nieuwe werkgever zou worden. "Ik begreep dat ik in die duels wel indruk heb gemaakt. Hoewel we in de Amsterdam met Standard een kansloze wedstrijd speelden", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad, doelend op de 3-0 nederlaag in de Johan Cruijff Arena. "De mooie sfeer is me wel bijgebleven en ik hoefde ook niet lang na te denken toen de club begin februari contact opnam."

De zeventienvoudig Roemeens international heeft voorlopig een basisplek veroverd bij Ajax en voelt zich ook buiten de lijnen op zijn gemak. "Ik kan me overal makkelijk aanpassen en in Amsterdam is dat zeker het geval. De mensen zijn hier heel vriendelijk en met mijn vriendin hebben we onze plek al wel gevonden in deze stad", maakt hij de balans op. "Nu is het aan mij om mezelf te laten zien als speler van Ajax."

Marin en de zijnen nemen het zaterdagavond om 18.30 uur op tegen VVV-Venlo. Daarna staat het Champions League-tweeluik met APOEL Nicosia op de rol.

Poll

Vind jij dat Marin een aanwinst is voor Ajax?

(4823 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws