Griekse waarschuwing: 'Tegen PAOK wankelde Ajax, automatismen ontbraken'

Griekse waarschuwing: 'Tegen PAOK wankelde Ajax, automatismen ontbraken'

17-08-2019 15:52
74

Nikos Machlas drukt Ajax op het hart om de duels met APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League niet te licht op te nemen. De Griekse oud-spits heeft bij beide clubs een verleden.

"APOEL is het Ajax van Cyprus", stelt Machlas in gesprek met Het Parool. "Ze spelen attractief voetbal en hebben een goedgevulde prijzenkast. De sfeer bij thuiswedstrijden is vergelijkbaar met die bij PAOK. Kwalitatief schat ik PAOK hoger in dan APOEL, maar Ajax moet waken voor onderschatting. APOEL laadt zich op om historie te schrijven tegen een Europese topclub."

Machlas ziet bovendien dat Ajax nog zoekende is. "In de duels met PAOK wankelde Ajax. Automatismen ontbraken. Ja, bij PAOK waren ze heel boos op de scheidsrechter, en de commentator, las ik. Ach ja, Grieks temperament hè. PAOK werd misschien onderschat, maar de verwachtingen bij Ajax zijn ook weer hooggespannen na vorig seizoen. Dat team was het beste Ajax dat ik ooit heb gezien."

"Nu moeten ze zonder Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt verder, al hebben ze nog steeds veel kwaliteit", vervolgt Machlas. "Donny van de Beek is fantastisch, heel slim, en met Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar is Ajax aanvallend sterk. Ik ben groot fan van Huntelaar. Hij is veel meer een killer dan Kasper Dolberg. Die heeft talent, maar is vaak onzichtbaar. Dat kan als spits, maar dan moet je er op de juiste momenten staan. Dat instinct heeft Huntelaar altijd gehad."