Sparta blijft foutloos: promovendus wint ook bij ADO Den Haag

Sparta blijft foutloos: promovendus wint ook bij ADO Den Haag

Gepubliceerd: zaterdag 17 augustus 2019 om 20:32za 17-08-2019 om 20:32

Sparta blijft uitstekend presteren in de Eredivisie. De promovendus won zaterdag met 1-2 op bezoek bij ADO Den Haag en is daardoor nog ongeslagen.

Sparta bleek eerder al een onoverkomelijke horde voor Feyenoord (2-2) en VVV-Venlo (4-1). De ploeg van coach Henk Fraser trok die goede lijn door in de Hofstad. De uitblinkende doelman Tim Coremans hield de Rotterdammers in de openingsfase op de been met een geweldige redding op een kopbal van Tomas Necid en het keren van een schot van Aaron Meijers.

Aan de andere kant was het vervolgens raak. Halil Dervisoglu bediende Mohamed Rayhi, die de eerste doelpoging van de Rotterdammers met een hard schot omzette in een doelpunt. Sparta claimde tevergeefs hands in het Haagse strafschopgebied, maar verdubbelde niet veel later alsnog de score. Opnieuw sloeg Rayhi toe op aangeven van Dervisoglu.

ADO moest in de tweede helft in de achtervolging, maar kansen waren spaarzaam. Pas in de slotfase deed Lex Immers iets terug voor het team van trainer Fons Groenendijk. De middenvelder kopte fraai raak uit een hoekschop. Met Michiel Kramer als breekijzer ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker, maar Sparta doorstond enkele hachelijke momenten.

Sparta heeft nu zeven punten uit drie duels, terwijl ADO nog met lege handen staat.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws