LIVE-discussie: Stam kiest voor aanwinst Kelly en zet eigen jeugd op de bank

LIVE-discussie: Stam kiest voor aanwinst Kelly en zet eigen jeugd op de bank

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 15:37zo 18-08-2019 om 15:37

Laatste update: zondag 18 augustus 2019 om 18:08zo 18-08-2019 om 18:08

Al vroeg in het seizoen staat er veel druk op Feyenoord, dat in de eigen Kuip moet gaan proberen om de eerste competitiezege van het nieuwe seizoen binnen te halen. Dat moet gaan gebeuren tegen FC Utrecht, dat de aanval op de Rotterdammers dit seizoen definitief wil inzetten.

Liam Kelly start in De Kuip voor het eerst dit seizoen als basisspeler van Feyenoord. De in Engeland geboren Ier, die overkwam van Reading, vormt het middenrif van de Rotterdammers samen met Renato Tapia en Steven Berghuis. Voor Wouter Burger en Orkun Kökcü is er geen plek. Nieuwste aanwinst Edgar Ié zou zijn debuut kunnen maken voor Feyenoord, want hij zit op de bank.

Net als in het Europa League-duel tegen Dinamo Tbilisi (1-1) zal de spitspositie worden ingevuld door Luciano Narsingh. Die speelwijze beviel Feyenoord-trainer Jaap Stam zodanig dat hij het ook in het eredivisieduel tegen FC Utrecht wil proberen.

Utrecht-trainer John van den Brom heeft in zijn basiself geen plaats voor Vaclav Cerny en voor Nick Venema. Patrick Joosten staat samen met smaakmaker Gyrano Kerk op de Utrechtse vleugels, terwijl de 20-jarige Issah Abass de diepste spits is. Op het middenveld ontbreekt Sander van de Streek, die deze week op de training geblesseerd raakte. Rico Strieder neemt zijn plek in.

De opstellingen

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Haps; Kelly, Tapia, Berghuis; Sinisterra, Narsingh, Larsson.

FC Utrecht: Paes; Klaiber, Hoogma, Janssen, Guwara; Strieder, Gustafson, Maher; Kerk, Abass, Joosten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws