'Ik weet nog steeds niet hoe de VAR hier werkt, die moet de scheids juist helpen'

'Ik weet nog steeds niet hoe de VAR hier werkt, die moet de scheids juist helpen'

Gepubliceerd: zondag 18 augustus 2019 om 18:25zo 18-08-2019 om 18:25

Fortuna Sittard-aanvoerder Mica Pinto baalde van het optreden van de VAR tijdens het thuisduel met Willem II. De Zuid-Limburgers verloren in eigen huis met 2-3 en claimden in de tweede helft tevergeefs een strafschop.

Kort nadat Vitalie Damascan voor de aansluitingstreffer tekende, werd Amadou Ciss aan zijn arm getrokken door Sebastian Holmén. Fortuna keek massaal naar arbiter Allard Lindhout, die echter geen penalty toekende én niet werd gecorrigeerd door VAR Siemen Mulder. "Wat mij betreft was het gewoon een penalty... Ik weet nog steeds niet hoe de VAR hier werkt", aldus Pinto - sinds ruim één jaar actief in de Eredivisie - na afloop in gesprek met FOX Sports. "De scheidsrechter en de VAR zijn ook maar mensen, zij maken ook fouten. Maar de VAR is juist ingevoerd om de scheids te helpen."

Fortuna beleefde sowieso een moeizame wedstrijd: vanwege de hevige regenval boven Sittard was het veld nagenoeg onbespeelbaar. Pinto wilde dit echter niet als excuus aanvoeren. "Beide ploegen hadden er last van, je moet je gewoon aanpassen aan de omstandigheden. Willem II deed dat beter: zij creëerden kansen en maakten goals, daarom hebben ze gewonnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws