VVV heeft groot nieuws en overweegt verguisd veld te vervangen door natuurgras

VVV heeft groot nieuws en overweegt verguisd veld te vervangen door natuurgras

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 07:45ma 19-08-2019 om 07:45

VVV-Venlo beschikt volgens velen over het slechtste kunstgrasveld van de Eredivisie, maar de kans is groot dat dit binnenkort verleden tijd is. Manager voetbal Stan Valckx liet na de verloren thuiswedstrijd (1-4) tegen Ajax weten dat de Noord-Limburgers serieus overwegen om weer over te stappen op natuurgras.

Toen VVV in 2013 uit de Eredivisie degradeerde, koos men voor een kunstgrasveld in De Koel. Dat ligt er nu nog steeds, maar de club overweegt serieus om na de zomer weer natuurgras aan te leggen. "Het is nog niet honderd procent zeker, maar we hebben het er steeds vaker over om vanaf volgend seizoen op gewoon gras te gaan voetballen", onthult Valckx in gesprek met De Telegraaf.

Dit besluit kan alleen doorgevoerd worden wanneer de Eredivisie CV een financiële compensatie beschikbaar stelt, benadrukt Valckx. "Voor een kleine club als VVV heel belangrijk, want we kunnen het geld maar één keer uitgeven. De kosten van teruggaan naar gewoon gras zijn een groot deel van onze begroting en we willen ook volgend jaar weer een goede selectie."

De plastic ondergrond in De Koel roept al langere tijd weerstand op. Ajax-captain Dusan Tadic liet zaterdagavond weten dat kunstgrasvelden zoals die in Venlo een slechte zaak voor het Nederlandse voetbal zijn.

Poll

Stelling: kunstgras moet zo snel mogelijk afgeschaft worden

(14578 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws