Mulder haalt uit naar Kompany: Hij maakt het trainerschap belachelijk

Mulder haalt uit naar Kompany: "Hij maakt het trainerschap belachelijk"

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 21:09ma 19-08-2019 om 21:09

Jan Mulder heeft bij VTM weinig overgelaten van het beleid van Anderlecht, dat deze zomer koos voor Vincent Kompany als speler/trainer. Mulder oordeelt hard en vindt dat Kompany zichzelf overschat door beide rollen op zich te nemen. Anderlecht wacht na vier duels nog op de eerste competitieoverwinning.

"Dat kan niet: trainer en speler zijn. Dat is onmogelijk. Ik ben benieuwd wie dat bedacht heeft. Coucke of Verschueren (eigenaar en directeur, red.)? Nee, ik denk dat Kompany het zelf gewild heeft. Dat is een lichte overschatting van de taak en zelfs van het trainerschap", zegt Mulder.

"Hij heeft geen diploma, geen ervaring, niets. Hij maakt het trainerschap belachelijk. Langzaam begint door te dringen dat hij zelf geen kritiek kan geven, terwijl hij zelf bijvoorbeeld slecht speelde."

Mulder ziet voorlopig nog geen verbetering op het veld. "Geduld kan niet eeuwig zijn. Daar komt hij wel achter. Er moet een vechtlust komen, en dat is moeilijk te bereiken, als je één speler, die tevens trainer is, hebt die honderd meter boven de kleedkamer staat, een groep jongeren die wijselijk niets zegt, en uitgerangeerde spelers als Kums en Trebel hebt die ook niets zeggen."

"De sfeer is niet optimaal. Het woord geduld valt vaak. Ik denk dat we een engelengeduld moeten hebben om Coucke dat te horen zeggen: de constructie speler/trainer deugt niet."

Poll

Ben je het eens met Mulder?

(2957 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws