Perez oppert: 'Als ik zou moeten kiezen, zou ik altijd Botteghin laten gaan'

Perez oppert: 'Als ik zou moeten kiezen, zou ik altijd Botteghin laten gaan'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 08:03di 20-08-2019 om 08:03

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 15:12di 20-08-2019 om 15:12

Jan-Arie van der Heijden wil weg bij Feyenoord en lijkt zijn langste tijd in De Kuip gehad te hebben, maar kan volgens Kenneth Perez nog een bruikbare speler zijn voor de stadionclub. Collega-verdediger Eric Botteghin is wél over zijn hoogtepunt heen, stelt de Deense FOX Sports-analist maandagavond in Voetbalpraat.

Beiden speelden zondagmiddag een negatieve hoofdrol tegen FC Utrecht: Botteghin werd gemakkelijk omspeeld door de watervlugge Issah Abass, die de gasten op voorsprong zette in De Kuip, en Van der Heijden werd tijdens de rust gewisseld. "Maar als ik tussen die twee zou moeten kiezen, zou ik altijd Botteghin laten vertrekken. Hij is traag en hij kan niets aan de bal."

"Misschien kan hij iets beter voetballen dan Van der Heijden. Maar wat nou als je Van der Heijden de voetballende verdediger maakt?", oppert Perez. "Dan zet je er een goede verdediger met snelheid naast, die kan dan verdedigen. Dan heb je toch een prima koppel?"

Tafelgenoot Mikos Gouka verwacht echter niet dat het zover zal komen, aangezien Botteghin er goed op staat in Rotterdam-Zuid. "Alle trainers hebben Botteghin altijd al opgesteld", laat de Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad weten. "Hij heeft na zijn blessures steeds weer de kans gekregen. Als je in De Kuip rondloopt: iedereen is lovend over hem en over de manier waarop hij voor het voetbal leeft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hebben Botteghin en Van der Heijden nog toekomst bij Feyenoord?

Ja
7%
Alleen Botteghin
20%
Alleen Van Der Heijden
5%
Nee
68%
(2069 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws