'Je kunt het vergelijken met Ajax dat tegen Vitesse of FC Utrecht speelt'

'Je kunt het vergelijken met Ajax dat tegen Vitesse of FC Utrecht speelt'

20-08-2019 08:28 Laatste update: 08:32
75

Eyong Enoh ziet Ajax als de uitgesproken favoriet in het tweeluik met APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League. De Kameroener, zelf actief bij Olympiakos Nicosia, vergelijkt de topclub van Cyprus met een subtopper in de Eredivisie.

"APOEL heeft niet specifiek een erge zwakte. Het is meer dat ze overall net tekort komen", analyseert Enoh in gesprek met Ajax Showtime. "Je kunt het vergelijken met Ajax dat tegen Vitesse of FC Utrecht speelt. Dan zeg je ook niet vaak dat Ajax heeft geprofiteerd van de zwaktes van Vitesse of FC Utrecht, want in die wedstrijden is Ajax kwalitatief simpelweg meestal veel sterker."

"Ajax kan in een hoger tempo voetballen en bovendien heeft Ajax de individuele klasse om een wedstrijd te beslissen. Ik denk dat dat tegen APOEL ook het geval zal zijn", aldus de oud-middenvelder van de Amsterdammers. "Ik denk dat Ajax het tegen PAOK moeilijker heeft gehad dan dat het tegen APOEL gaat krijgen. PAOK heeft betere, fysiekere en meer ervaren spelers dan APOEL en bleek tegen Ajax tactisch goed onderlegd te zijn."

Volgens Enoh moet Ajax de tijd krijgen om te groeien, maar ook dit seizoen is hij positief over het team van coach Erik ten Hag. "Er zijn goede aankopen gedaan, veel belangrijke spelers zijn gebleven en er komen weer grote talenten aan. Natuurlijk is er geen middenvelder meer zoals Frenkie de Jong, of een verdediger als Matthijs de Ligt, maar het team dat er nu staat is goed en heeft potentie."

No Poll