'Andere dynamiek' bij Jong Ajax voor Van der Gaag: 'Liefst zo jong mogelijk'

'Andere dynamiek' bij Jong Ajax voor Van der Gaag: 'Liefst zo jong mogelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 13:58di 20-08-2019 om 13:58

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 15:27di 20-08-2019 om 15:27

Mitchell van der Gaag heeft sinds dit seizoen Jong Ajax onder zijn hoede en kan dus niet met een vaste selectie werken. De werkomstandigheden van de 47-jarige trainer zijn niet optimaal, maar Van der Gaag heeft naar eigen zeggen allerminst reden tot klagen.

Jong Ajax heeft een andere 'dynamiek' dan hij bij FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda gewend was, vertelt hij aan FOX Sports. "Het is in functie van Ajax 1: af en toe veel spelers op de training, af en toe wat minder, soms trainen ze bij Onder 19 mee, soms bij het eerste en dan komen ze weer terug", somt hij, voorafgaand aan het thuisduel met NEC maandagavond, op.

Tegen NEC had Van der Gaag de beschikking over Dominik Kotarski en Kik Pierie, verder moest hij putten uit de Onder 19-vijver. "Voor die jongens is dat heel normaal, voor iedereen binnen Ajax eigenlijk ook. Als je daar van tevoren problemen over maakt, dan zit je niet bij de juiste club", aldus de trainer. "We hebben de spelers het liefst zo jong mogelijk, dat is de filosofie van de club. Gewoon die wedstrijden spelen als ervaring."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws