'Ja, het ging af en toe wel door mijn hoofd dat het einde loopbaan kon zijn'

'Ja, het ging af en toe wel door mijn hoofd dat het einde loopbaan kon zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 18:32di 20-08-2019 om 18:32

Anco Jansen speelde dit seizoen nog geen minuut voor FC Emmen wegens een knieblessure en vreesde af en toe zelfs dat zijn loopbaan ten einde was. De dertigjarige smaakmaker stond dinsdagochtend echter weer op het trainingsveld en werkt hard aan zijn rentree.

"Ik heb een pittige blessure en ik wil me niet aanstellen. Er zijn spelers in onze selectie die meerdere keren hun kruisband hebben gescheurd en die voetballen gewoon en ook nog eens heel goed. Dus ik moet gewoon hard werken om er weer bovenop te komen", vertelt Jansen aan RTV Drenthe.

De aanvallende middenvelder heeft de afgelopen tijd een persoonlijk programma gevolgd om de spieren rondom zijn knie te ontwikkelen om klappen en bewegingen met het gewricht op te kunnen vangen. "Of ik heb gedacht dat het wel eens einde loopbaan kon zijn? Ja, dat ging af en toe wel door mijn hoofd", erkent Jansen. 

De dertigjarige Jansen wil nu toewerken naar zijn rentree, maar durft geen datum te noemen. "Het is belangrijk dat we niet teveel vooruitkijken en het stap voor stap aanpakken. Daarbij kijken we per dag en per week Het is zaak dat ik fit word en ook fit blijf, zonder terugslag. Maar voor de jaarwisseling heb ik sowieso al wedstrijden gespeeld. Dat mag je wel noteren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws