Update: Lozano-dag in Italië: Mexicaan arriveert bij privékliniek voor keuring

Update: Lozano-dag in Italië: Mexicaan arriveert bij privékliniek voor keuring

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 19:02di 20-08-2019 om 19:02

Laatste update: woensdag 21 augustus 2019 om 10:00wo 21-08-2019 om 10:00

De recordtransfer van PSV-aanvaller Hirving Lozano is bijna rond. De Mexicaan is dinsdag met een privéjet in Italië gearriveerd. Hij werd op het vliegveld van Rome onthaald door enthousiaste Napoli-supporters en poseerde met een sjaal van de club.

De 24-jarige Lozano ondergaat woensdag de medische keuring, schrijven Italiaanse media. Aansluitend zet hij zijn handtekening onder een contract. Lozano zorgt voor de duurste uitgaande transfer in de historie van PSV. Tevens is hij de duurste aankoop in de geschiedenis van Napoli. De Telegraaf repte eerder van een transfersom van 'meer dan veertig miljoen euro'. Een deel van de opbrengst moet PSV overmaken aan CF Pachuca, de oude club van Chucky

Lozano was sinds de zomer van 2017 actief in het Philips Stadion, waar hij al snel uitgroeide tot smaakmaker. Het afgelopen seizoen kwam de klad er een beetje in, maar alsnog was de Mexicaanse international goed voor zeventien treffers en acht assists in de Eredivisie. In totaal kwam de snelle aanvaller tot 79 officiële optredens voor PSV, waarin hij veertig keer het net vond.

Bij Napoli gaat Lozano samenwerken met trainer Carlo Ancelotti. Hij leidde de club afgelopen seizoen naar de tweede plaats in de Serie A, waarmee een Champions League-ticket werd veroverd. 

Update 21/08, 10:00 uur: Het is woensdag Hirving Lozano-dag in Italië. De Mexicaanse aanvaller arriveerde woensdagochtend bij privékliniek Villa Stuart in Rome, waar hij medisch wordt gekeurd. Als daar geen gekke dingen uitkomen kan de aanvaller zijn handtekening zetten onder een contract bij Napoli. Lozano kwam dinsdagavond al aan in Italië.

De 24-jarige Lozano zorgt voor de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van PSV. Daarnaast is hij de duurste aankoop in de geschiedenis van Napoli. De Telegraaf repte eerder van een transfersom van 'meer dan veertig miljoen euro'. Italaianse media houden het op 38 miljoen euro, plus toekomstige bonussen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws