ADO heeft eindelijk beet bij PSV en strikt 'beste doelman van de Eerste Divisie'

ADO heeft eindelijk beet bij PSV en strikt 'beste doelman van de Eerste Divisie'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 19:35di 20-08-2019 om 19:35

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 19:42di 20-08-2019 om 19:42

ADO Den Haag is erin geslaagd om Luuk Koopmans over te nemen van PSV. De club uit de Hofstad had de 25-jarige doelman al enige tijd op het oog. Koopmans wordt eerst voor één seizoen gehuurd, waarna hij een driejarig contract tekent.

Koopmans debuteerde namens TOP Oss in het betaalde voetbal in het seizoen 2012/'13. Na 61 optredens in het eerste elftal werd de sluitpost binnengehaald door PSV, waar hij de voorbije seizoenen voor de beloften tot 25 duels in de Keuken Kampioen Divisie kwam. Fysiek malheur stond hem in de weg in Eindhoven, maar het afgelopen seizoen maakte hij op huurbasis bij MVV veel indruk.

Koopmans is bij de Hagenaars de opvolger van Indy Groothuizen en moet de concurrentie aangaan met Robert Zwinkels en Mike Havekotte. "We willen altijd drie goede keepers hebben en dat is met de komst van Luuk weer gelukt", stelt manager voetbalzaken Jeffrey van As op de clubsite. "Hij is een allround doelman, die veel uitstraling onder de lat heeft en in zijn carrière al aardig wat ervaring heeft opgedaan."

"Bij MVV was Luuk afgelopen seizoen de beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie. We hebben veel vertrouwen in hem", besluit Van As, die naar verluidt ook nog achter PSV-middenvelder Bart Ramselaar aanzit.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws