Van den Boomen in wachtkamer: 'Ze hebben problemen met betalen transfersom'

Van den Boomen in wachtkamer: 'Ze hebben problemen met betalen transfersom'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 20:04di 20-08-2019 om 20:04

Branco van den Boomen hoopt deze zomer een stap hogerop te zetten, maar een kleine twee weken voor de transferdeadline is hij nog altijd speler van FC Eindhoven. Volgens de 24-jarige middenvelder staat de transfersom een vertrek vooralsnog in de weg.

De vraag is of Van den Boomen blijft. "Dat is al een paar weken zo. Daar hebben we maar mee te dealen, ikzelf ook. Ik moet gewoon goed spelen. Ik heb het geluk dat het team goed draait en ik mee kan in de goede sfeer, zodat ik heel gemotiveerd kan blijven", vertelt hij aan FOX Sports. De oud-speler van sc Heerenveen stelt dat clubs uit 'de onderste tien van de Eredivisie' hem willen.

"Er zijn wat clubs die zich hebben gemeld, maar ze hebben nog wat problemen met het betalen van de transfersom. Dat is wat het nu nog tegenhoudt. Als dat nog twee weken duurt, dan gaat het niet door", verzucht Van den Boomen. Naar eigen zeggen is hij geen dure jongen. "Dat valt mee, maar ik heb nog een eenjarig contract. Als de clubs dat niet kunnen betalen dan voetbal ik met alle plezier hier nog een jaar." 

Zijn transferwens is evenwel duidelijk. "Ik wil gewoon naar de Eredivisie of een mooie club in het buitenland. Maar het is niet 'moeten'. Ik woon hier in de buurt en toen het minder ging met mijn carrière heeft Eindhoven mij opgevangen. Daar ben ik ze dankbaar voor."

Van den Boomen wordt in de wandelgangen gelinkt aan RKC Waalwijk, het Italiaanse Chievo Verona en het Engelse Brentford. "In de krant staat niet alles goed. Twee van de drie zijn al niet waar."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Van den Boomen goed genoeg voor de Eredivisie?

(1639 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws