Schaars keert terug bij PSV: 'Ik ben benaderd door Toon Gerbrands'

Schaars keert terug bij PSV: 'Ik ben benaderd door Toon Gerbrands'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 20:15di 20-08-2019 om 20:15

Stijn Schaars gaat bij PSV meelopen bij PSV 013. Dinsdag werd bekend dat de 35-jarige ex-prof zich verbindt aan de club waar hij van 2013 tot 2016 onder contract stond.

"Ik ben ongeveer een maand geleden benaderd door PSV, door Toon Gerbrands om precies te zijn", vertelt Schaars aan PSV TV. "Hij wilde met mij een onderhoudend gesprek, omdat hij wist dat ik gestopt ben met voetballen. Hij wilde weten hoe ik de toekomst zie en wat ik wil. Ik heb aangegeven dat het me leuk lijkt om in de jeugd te werken. Misschien meer, maar dat is toekomstmuziek."

"Hij zei: PSV wil je graag de kans bieden om daaraan te ruiken. Ga maar ruiken en wennen. Zo ben ik in contact gekomen met Ernest Faber (hoofd jeugdopleidingen, red.). Bij de O13 was er behoefte aan een type dat in het voetbal heeft gezeten. Vandaar dat we hier nu op het veld staan."

Schaars stopte met zijn carrière nadat hij voor de zoveelste keer geblesseerd raakte. Hij had geen plezier meer in het trainen. "Ik ben drie maanden thuis geweest. Dat was een heel fijne periode. Ik ben niet een type dat een jaar thuiszit en kijkt wat er op hem af komt. Ik heb doelen."

"Dit is een perfecte stap. Ik kan vier dagen in de week meelopen. Ik begin ook met m'n trainerscursus bij de KNVB. Van daaruit zien we wel. Ik wil eerst proeven, misschien kom ik er over twee jaar achter dat het niet m'n ding is. Misschien wil ik in een keer doorzetten. Dat gaan we ervaren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws