Kieft looft Ziyech en is kritisch op 'vlakke speler': 'Voegt weinig toe aan Ajax'

Kieft looft Ziyech en is kritisch op 'vlakke speler': 'Voegt weinig toe aan Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 21:24di 20-08-2019 om 21:24

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 21:31di 20-08-2019 om 21:31

Wim Kieft heeft het nodige aan te merken op de wedstrijd die Ajax vorige week tegen PAOK Saloniki speelde. Ajax-trainer Erik ten Hag erkende voor het duel met APOEL Nicosia dat zeker niet alles goed ging, maar dat er ook dingen zijn waar hij tevreden over was.

"We weten dat Frenkie de Jong is weggegaan, maar dat betekent dat Blind niet meer achterin speelt. Blind is echt de leider van Ajax", vertelt Kieft bij Veronica. "Die houdt de balans in de gaten en zegt wanneer ze kunnen gaan en niet kunnen gaan. Dat brak Ajax op tegen PAOK."

Tegen APOEL kiest Ten Hag opnieuw voor Joël Veltman in het hart van de verdediging. "Hij kiest nu voor Veltman, maar dat is een beetje armoede omdat Schuurs en Álvarez nog niet honderd procent zijn. Veltman vind ik een heel vlakke speler die heel weinig toevoegt aan het systeem van Ajax."

Johan Derksen is kritisch op Ajax-aankoop Razvan Marin. "Waarom Ajax Marin van Standard Luik gekocht heeft weet ik niet. Dat vind ik helemaal geen Ajax-speler. Hij hobbelt mee en valt echt uit de toon." Aad de Mos is lyrisch over Marin, maar Derksen lijkt de analist niet heel serieus te nemen. "Ik heb meer vertrouwen in Jan Boskamp. Toen Ajax hem kocht hadden wij hem nog nooit gezien. Jan zei: dat is helemaal niets."

Kieft noemt Hakim Ziyech 'een geweldige speler'. "Ziyech is nog niet eens honderd procent. Hij kwam er wat later bij. Tegen Vitesse miste hij ook het gevoel. De laatste weken wordt hij beter. Hij moet gewoon honderd procent zijn. Het is een speler die enorm veel risico in z'n spel legt, maar enorm is gegroeid. Vorig seizoen was hij bij bijna alles betrokken. Een geweldige speler."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws