AZ pikt 'buitenspeler met snelheid' op bij Man City: 'Dat zie je niet meer zoveel'

AZ pikt 'buitenspeler met snelheid' op bij Man City: 'Dat zie je niet meer zoveel'

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 14:09wo 21-08-2019 om 14:09

Laatste update: woensdag 21 augustus 2019 om 14:12wo 21-08-2019 om 14:12

AZ heeft zich verzekerd van de diensten van Félix Andrade Correia. De achttienjarige aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van Manchester City. Correia meldt zich in eerste instantie bij het beloftenteam van AZ. 

AZ heeft de mogelijkheid om Correia nóg een jaar te huren van City. De kampioen van Engeland nam het Portugese talent deze zomer zelf over van Sporting Portugal.

"We zijn blij met de komst van Félix", legt directeur voetbalzaken Max Huiberts uit op de website van AZ. "Félix is een echte buitenspeler met veel snelheid, een individuele actie en diepgang. Een speler met deze eigenschappen dat zie je tegenwoordig niet meer zoveel."

Félix heeft meer dan veertig jeugdinterlands op zijn naam staan. Tot een debuut in het eerste elftal van Sporting kwam het niet. Afgelopen week werd gesuggereerd dat de tiener zou worden aangetrokken als aanwinst voor het eerste elftal c.q. opvolger van de naar Spartak Moskou vertrokken Guus Til. Dat lijkt dus niet het geval. Huiberts gaf eerder aan dat de club sowieso nog een directe versterking zoekt. De transfermarkt is nog anderhalve week geopend in Nederland. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws