'Regelmatig contact met de familie, maar nog geen officieel gesprek met Ihattaren'

'Regelmatig contact met de familie, maar nog geen officieel gesprek met Ihattaren'

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 08:49do 22-08-2019 om 08:49

De internationale strijd om Mohammed Ihattaren is losgebarsten: de linkspoot van PSV is deze week geselecteerd voor de voorselecties van de hoofdmacht van Marokko én van Jong Oranje. De pas zeventienjarige Utrechter wordt al langere tijd gevolgd door de Marokkaanse bond, weet Mark Wotte.

Toen de geboren Enschedeër nog actief was als bondscoach van Marokko Onder 23, waren er al gesprekken tussen de bond en de familie van Ihattaren, vertelt Wotte aan de NOS. "Maar een officieel gesprek over een keuze voor Marokko is er, voor zover ik weet, nooit geweest in de periode toen ik er zat."

Voor welk land de PSV'er uiteindelijk gaat kiezen, durft Wotte niet te zeggen. "Je ziet vaak dat de familie erg gemotiveerd is om hun zoon voor Marokko te laten spelen, natuurlijk vanwege de roots. Maar je hebt ook genoeg jongens die een sterke band hebben met het land waarin ze zijn opgegroeid. Het verschilt echt per speler."

Ihattaren zelf wil voorlopig nog geen definitieve keuze tussen Nederland en Marokko maken, liet hij weten na Heracles-PSV. Mocht hij tijdens de komende interlandperiode voor Marokko debuteren, dan is er nog altijd geen man overboord voor Nederland: zolang Ihattaren alleen in oefenwedstrijden uitkomt voor Marokko, kan hij nog switchen naar Oranje.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws