Getouwtrek om Ihattaren begonnen: debuut bij Jong Oranje na oproep Marokko

Getouwtrek om Ihattaren begonnen: debuut bij Jong Oranje na oproep Marokko

21-08-2019 13:27 Laatste update: 13:39
141

Mohamed Ihattaren (PSV) en Myron Boadu (AZ) behoren voor de eerste keer tot de voorselectie van Jong Oranje. Opvallend: Ihattaren is óók opgeroepen voor het A-elftal van Marokko. Het getouwtrek rond de zeventienjarige linkspoot lijkt kortom in volle gang. 

Ihattaren gaf eerder deze maand aan dat hij nog geen keuze heeft gemaakt tussen Nederland en Marokko. Voor beide landen mag de tiener A-interlands spelen. Hij werd onlangs al opgeroepen voor Marokko en nu heeft dus ook bondscoach Erwin van de Looi hem toegevoegd aan de voorselectie van Jong Oranje. Zondag maakte Ihattaren tegen Heracles Almelo zijn eerste doelpunt in de Eredivisie namens PSV. 

De voorselectie van het beloftenteam van Nederland bestaat uit 32 namen. Ook Boadu is een nieuw gezicht. Hij is dit seizoen basisspeler in Alkmaar. Vijf Ajacieden zijn opgeroepen door Van de Looi: Dani de Wit, Perr Schuurs, Noa Lang, Kjell Scherpen en Kik Pierie. Daarmee is Ajax hofleverancier van de voorselectie. 

Jong Oranje speelt op 10 september een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus. Het duel wordt afgewerkt op De Vijverberg.