Ingreep bij Anderlecht: speler/coach Kompany doet nu al stapje terug

Ingreep bij Anderlecht: speler/coach Kompany doet nu al stapje terug

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 13:56do 22-08-2019 om 13:56

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 14:31do 22-08-2019 om 14:31

Vincent Kompany doet een stapje terug bij RSC Anderlecht. De verdediger werd deze zomer aangesteld als speler/coach van de Belgische topclub, maar na een slechte seizoenstart wordt de rolverdeling gewijzigd.

De 33-jarige Kompany blijft in principe speler/coach, maar niet op wedstrijddagen. Wanneer zijn ploeg een wedstrijd speelt, zal hij uitsluitend als speler fungeren. Wel zal hij de aanvoerdersband dragen tijdens de duels van Anderlecht. Eerder droegen Peter Zulj én Samir Nasri al de aanvoerdersband. Assistent-trainer Simon Davies zal op wedstrijddagen de trainer zijn van Anderlecht: hij bepaalt dus ook wie wel speelt en wie niet.

"Kompany moet meer speler zijn tijdens de wedstrijd", zegt Davies donderdag op een persconferentie, geciteerd door Het Laatste Nieuws. "Hij moet in staat zijn de ploeg echt te leiden op het veld. Natuurlijk twijfelt er niemand aan dat hij dat kan, maar het is belangrijk dat hij tijdens de match louter een van de spelers is. Zo zal ik, samen met mijn staf, de tactiek naast het veld helemaal op mij nemen. Want je kan dan wel sommige zaken vooraf plannen, tijdens een match gebeuren er toch altijd verrassende dingen. Die pak ik op mij."

Met twee punten uit vier competitiewedstrijden is de start van het seizoen ronduit teleurstellend. "De ploeg heeft stabiliteit nodig, laat dat duidelijk zijn", aldus Davies. "Vinnie houdt echter zo veel van de club, dat hij altijd alles wil geven voor Anderlecht. Elke dag. Maar nu zal hij zich op wedstrijddagen louter concentreren op zijn match. Dit moet ons toelaten efficiënter en meer resultaatgericht te werken. Van die duidelijkere hiërarchie kan de club alleen maar de vruchten plukken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws