De Stentor: PEC Zwolle haalt verloren zoon 'transfervrij' terug naar Eredivisie

De Stentor: PEC Zwolle haalt verloren zoon 'transfervrij' terug naar Eredivisie

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 15:47do 22-08-2019 om 15:47

Laatste update: donderdag 22 augustus 2019 om 15:57do 22-08-2019 om 15:57

Niets staat een terugkeer van Mustafa Saymak bij PEC Zwolle nog in de weg. Het contract van de 26-jarige middenvelder bij het Turkse Rizespor is woensdag met behulp van PEC ontbonden.

Dat meldt De Stentor. Saymak stapt donderdag op het vliegtuig en legt vrijdag zijn medische testen af in Zwolle. Aansluitend tekent de middenvelder voor drie seizoenen bij de gedeelde hekkensluiter van de Eredivisie. Saymak wordt waarschijnlijk meteen gepresenteerd.

PEC voelde er niets voor om Saymak te huren van Rizespor en besloot daarom het doelwit financieel te helpen met zijn contractontbinding. Ook de Turken doen water bij de wijn. Volgens De Stentor wordt het door PEC ingelegde deel de komende drie jaar ingehouden op het salaris van Saymak, waardoor er 'nagenoeg sprake is van een transfervrije overstap'.

Saymak keert al na één seizoen terug in de Eredivisie. Hij vertrok vorig jaar bij PEC, maar zijn avontuur bij Rizespor liep uit op een teleurstelling. In Zwolle speelde hij tussen 2011 en 2018 bijna 150 competitieduels. Het ligt niet voor de hand dat de middenvelder al speelklaar is voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Sparta (zondag).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws