Sunderland neemt ook afscheid van andere Nederlander: 'Een geweldige professional'

Sunderland neemt ook afscheid van andere Nederlander: 'Een geweldige professional'

22-08-2019 18:51
14

Glenn Loovens is na een jaar alweer vertrokken bij Sunderland. De Engelse club maakt via de officiële kanalen bekend dat de Nederlandse verdediger de club heeft verlaten.

Loovens had bij Sunderland nog een contract tot de zomer van 2020, maar vertrekt vroegtijdig. Vorig jaar maakte hij nog transfervrij de overstap van Sheffield Wednesday naar de club uit de League One. Afgelopen seizoen kwam hij tot dertien wedstrijden voor de Black Cats.

Het is niet duidelijk wat de 35-jarige Loovens nu gaat doen. "Ik wil iedereen bedanken - de spelers, de staf en de fans - voor hun steun en hulp in mijn tijd bij de club", aldus Loovens op de website van de club. "Sunderland is een speciale club en ik wil ze het allerbeste wensen in het restant van dit seizoen en daarna." Manager Jack Ross wenst Loovens het beste in de toekomst. "Het was een genoegen om met Glenn te werken, want gedurende de tijd dat ik hem hier heb meegemaakt, was hij een geweldige professional."

Loovens speelde in Nederland voor Feyenoord, Excelsior en De Graafschap. In het buitenland kwam hij onder meer uit voor Cardiff City (Wales), Celtic (Schotland) en Real Zaragoza (Spanje). Eerder nam Sunderland ook al afscheid van een andere Nederlander: doelman Robbin Ruiter vertrok transfervrij naar PSV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie