AZ recht de rug in Enschede en speelt gelijk tegen Royal Antwerp

AZ recht de rug in Enschede en speelt gelijk tegen Royal Antwerp

Gepubliceerd: donderdag 22 augustus 2019 om 22:20do 22-08-2019 om 22:20

AZ heeft zich donderdagavond knap herpakt en maakt nog alle kans op deelname aan de groepsfase van de Europa League. Royal Antwerp leek met de zege te vertrekken uit Enschede, maar de ploeg van Arne Slot rechtte de rug en maakte in de slotfase verdiend gelijk: 1-1. De return is volgende week.

AZ was voor de wedstrijd tegen Antwerp uitgeweken naar de Grolsch Veste van FC Twente, omdat het eigen AFAS Stadion de komende maanden niet beschikbaar is. Tijdens de duels met Marioepol (derde voorronde Europa League) en FC Groningen (competitie) werd er al gebruik gemaakt van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag.

In een verre van uitverkocht stadion liet Antwerp al vroeg in de wedstrijd de tanden zien. Aurélio Buta kreeg al na twee minuten een grote kans en schoot maar net naast het doel van Marco Bizot. Bij AZ was Myron Boadu met name in de beginfase de gevaarlijkste man. AZ en Antwerp waren in het eerste half uur gelijkwaardig aan elkaar. De Belgen kregen via Simen Juklerød en Ivo Rodrigues twee grote kansen, maar Marco Bizot redde knap. 

Antwerp ontsnapte na een half uur spelen twee keer aan een AZ-goal. Eerst moest Sinan Bolat redding brengen op een schot van Fredrik Midtsjo en een minuut later schoot Boadu in het zijnet. Vlak voor rust kwam Antwerp op voorsprong in Enschede. Een corner werd verlengd en van dichtbij binnengeschoten door Dylan Batubinsika: 0-1.

AZ had het moeilijk in de beginfase van de tweede helft. De Alkmaarders moesten steeds meer moeite doen om de spelers van Antwerp af te stoppen en hadden geluk dat Lior Refaelov op de paal schoot. Daar tegenover stond dat Bolat zijn uiterste best moest doen om pogingen van Stengs en Oussama Idrissi onschadelijk te maken. 

Een kwartier voor het einde werd AZ in het zadel geholpen door Buta, die met twee keer geel van het veld moest. Nadat Bjorn Johnsen als breekijzer werd ingezet, viel de gelijkmaker. Een voorzet op links van Idrissi werd van dichtbij binnengegleden door Boadu: 1-1. 

AZ probeerde in de slotfase nog de 2-1 te forceren, terwijl ook Antwerp stiekem hoopte op meer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws