'Wij waren de nieuwe Ajax-generatie, maffe is dat jongens achter ons het nu doen'

'Wij waren de nieuwe Ajax-generatie, maffe is dat jongens achter ons het nu doen'

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 06:54vr 23-08-2019 om 06:54

Riechedly Bazoer is vastbesloten alsnog de hoge verwachtingen in te lossen. De middenvelder brak op jonge leeftijd door bij Ajax, waar hij samen met Kenny Tete en Jaïro Riedewald als toptalent te boek stond. De drie konden hun belofte niet waarmaken.

"Wij waren zeker de nieuwe generatie. Geen wolkje aan de lucht. Het maffe is dat die jongens die achter ons zaten, het nu doen", vertelt de inmiddels 22-jarige Bazoer aan Voetbal International. "Eigenlijk precies zoals wij het leken te gaan doen. Je gunt het hen, je weet hoe hard ze ervoor moeten werken."

Bazoer barstte destijds van het zelfvertrouwen. "Doe ik nog steeds. Niet van: Kijk mij eens, maar ik weet echt wel wat ik kan. Ik was vooral iets te ongeduldig. Ik schoof door naar het eerste en dacht daarna daar gewoon te blijven. Maar na het trainingskamp moest ik terug naar Jong Ajax en in de Jupiler League aan de bak. Dat leek me geen stap vooruit, maar De Boer (Frank, red.) kwam kijken en sprak met me. Rustig, je komt, je komt. Hij hield ook woord."

Bazoer speelde zich in de basis bij Ajax en kwam zes keer in actie voor Oranje, maar onder De Boers opvolger Peter Bosz had hij een terugval. Na periodes bij VfL Wolfsburg, FC Porto en FC Utrecht hoopt hij de draad nu op te pakken bij Vitesse. "Ik reken erop dat ik weer terug kan komen. Waarom zou ik niet weer voor Oranje kunnen spelen?"

Poll

Kan Bazoer Oranje nog halen?

(8716 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws