Nieuwe 'cultheld' PSV verrast door Van Bommel: 'Plan was op de bank te zitten'

Nieuwe 'cultheld' PSV verrast door Van Bommel: 'Plan was op de bank te zitten'

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 07:39vr 23-08-2019 om 07:39

Kostas Mitroglou lijkt zich nu al te ontpoppen tot cultheld bij PSV. De 31-jarige Griekse aanwinst maakte in het duel met Apollon Limassol (3-0) zijn debuut en werd meteen in de armen gesloten door de Eindhovense fans.

Toch gaat het MItroglou te ver om zichzelf al als held van het PSV-publiek te bestempelen. "Zo werkt het niet. Ik was blij om hier al meteen te kunnen spelen, de fans waren echt amazing", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. Dat de spits, die donderdag pas werd voorgesteld en nog geen training in de benen heeft, meteen zijn eerste minuten maakte, verbaasde ook hem. "Het plan was om op de bank te zitten, maar nu speelde ik. En daar ben ik gelukkig mee. Ja, ik was ook wel een klein beetje verrast."

"De kans dat ik zou gaan spelen was fifty-fifty. Ik heb geprobeerd direct klaar te zijn en om het team te kunnen helpen", vervolgt Mitroglou, die zo'n tien minuten meedeed. Hij speelde bij het Griekse Olympiakos al samen met Ibrahim Afellay. Verder weet hij 'niet zo vee' van PSV. "Ik wist dat het een van de grootste clubs van Nederland is."

Van Bommel vindt het overigens niet zo bijzonder dat hij Mitroglou meteen liet invallen. "Ik heb zelf bij AC Milan ook weleens op de eerste dag gespeeld en ik kwam nog later aan ook. Plus ik stond ook nog eens in de basis."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws