PSV bevestigt vertrek Lozano: 'Bedankt voor alles en veel succes in Italië'

PSV bevestigt vertrek Lozano: 'Bedankt voor alles en veel succes in Italië'

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 11:03vr 23-08-2019 om 11:03

Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 11:49vr 23-08-2019 om 11:49

Hirving Lozano is officieel speler van Napoli. De Eindhovenaren bevestigen via de officiële kanalen dat de Mexicaan de overstap maakt naar Italië.

Voor PSV is het de grootste uitgaande transfer in de clubhistorie, zo laat de club weten. Welk bedrag precies met de overgang gemoeid is, laten de Eindhovenaren in het midden. 

"Ik vertrek hier als een gelukkig man", stelt Lozano, die twee seizoenen voor PSV speelde, op de website van de Eindhovenaren. Daarin kwam hij tot 79 wedstrijden waarin hij veertig keer trefzeker was. "Ik wil alle fans bedanken voor hun geweldige support in de afgelopen jaren", aldus de Mexicaan. Lozano noemt het kampioenschap met PSV een hoogtepunt in zijn loopbaan. "Dat was een ongelooflijk moment, echt fantastisch. Ik had daarnaast de droom om ooit in de Champions League te spelen. Dat lukte  en dat was echt geweldig. De mensen bij de club hebben mij en mijn gezin direct het gevoel gegeven dat ik hier thuis was. Daarvoor wil ik iedereen bedanken."

Naar verluidt is met de overgang een bedrag van ruim veertig miljoen euro gemoeid. De transfer van Memphis Depay naar Manchester United (2015) was met 34 miljoen euro tot nu toe de meest lucratieve voor de Eindhovenaren. PSV moet wel een percentage van de transfersom afstaan aan Lozano's voormalige club Pachuca. De Mexicanen ontvangen naar schatting tussen de vier en ruim tien miljoen euro.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws