'Ajax laat oog vallen op Zweedse buitenspeler na zeven goals in zeven duels'

'Ajax laat oog vallen op Zweedse buitenspeler na zeven goals in zeven duels'

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 15:55vr 23-08-2019 om 15:55

Laatste update: vrijdag 23 augustus 2019 om 16:04vr 23-08-2019 om 16:04

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Alexander Kacaniklic, zo meldt althans de Zweedse krant Aftonbladet. Scout John Steen Olsen van de Amsterdammers bekeek de 28-jarige vleugelspeler al meerdere keren.  

Kacaniklic is momenteel actief bij Hammarby IF. Daar maakt de Zweed met roots in Noord-Macedonië veel indruk. Vooral de laatste maanden heeft hij het op zijn heupen met zeven goals en vijf assists in zeven optredens. "Hij is eigenlijk te goed voor ons", liet zijn trainer Stefan Billborn zich afgelopen weekend nog ontvallen.

Technisch directeur Jesper Jansson erkent in gesprek met Aftonbladet dat er belangstelling is voor Kacaniklic, maar van een officieel bod zou nog geen sprake zijn. Naast Ajax toonde eerder ook Besiktas belangstelling, maar de Turkse topclub kan door een straf van de UEFA geen spelers halen.

Connectie Ten Hag
Kacaniklic zou in beeld komen in Amsterdam mochten er nog aanvallende spelers vertrekken. De Zweedse krant noemt specifiek Dusan Tadic en Hakim Ziyech, maar de kans dat zij een transfer maken is gering na hun contractverlenging eerder deze zomer. Overigens verscheen Kacaniklic op de radar van Ajax via coach Erik ten Hag, die bevriend is met Martin Jol. Laatstgenoemde had de buitenspeler onder zijn hoede bij Fulham.

Kacaniklic keerde pas begin dit jaar terug in eigen land. Hij speelde in de jeugd van Liverpool, stapte over naar Fulham, maar debuteerde op huurbasis voor Watford in het Championship in 2012. Bij Fulham werd hij nooit een vaste waarde, waarna hij via FC Nantes neerstreek bij Hammarby.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws