De Jong wint opnieuw met Sevilla, drama-avond voor Kompany, El Ghazi scoort

De Jong wint opnieuw met Sevilla, drama-avond voor Kompany, El Ghazi scoort

23-08-2019 22:59 Laatste update: 22:56
43

Luuk de Jong was er weer dichtbij, maar wacht ook na twee Primera Division-wedstrijden op zijn eerste treffer namens Sevilla. De seizoensstart van de Andalusiërs is echter prima: Sevilla boekte vrijdagavond bij promovendus Granada zijn tweede zege van het seizoen.

De Jong weer niet succesvol, maar wel belangrijk voor Sevilla
De Jong was tegen Espanyol al betrokken bij de openingsgoal van Sevilla en dat was in Granada niet anders. De van PSV overgekomen spits ging op de goal van Rui Silva af, werd afgestopt en zag ploeggenoot Joan Jordán er met de bal vandoor gaan. De controleur vond de verre hoek en behield de ongeslagen status van Sevilla: 0-1.

Borussia Dortmund met de schrik vrij in Köln
Borussia Dortmund dreigde tegen promovendus 1. FC Köln tegen zijn eerste puntenverlies van het seizoen aan te lopen, maar ontsnapte. Dominick Drexler kopte na een half uur de 1-0 binnen uit een corner en BVB kwam pas in de slotfase langszij. Jadon Sancho trok de stand gelijk met een schot in de verre hoek en Achraf Hakimi kroonde zich vlak voor tijd al koppend tot de held van Borussia: 1-2. In de blessuretijd werd het zelfs nog 1-3 door Paco Alcácer.

Dramatische avond voor Kompany
Speler-trainer Vincent Kompany is sinds deze week alleen speler van Anderlecht, dat echter na vijf competitiewedstrijden nog steeds op zijn eerste zege wacht. De kraker tegen regerend landskampioen Racing Genk werd vlak na rust beslist door Mbwana Samatta: 1-0. Kompany viel een kwartier voor tijd uit met een blessure.

Doelpunt El Ghazi kers op de taart van Aston Villa-feest
Aston Villa heeft zijn eerste overwinning sinds zijn terugkeer in de Premier League te pakken. The Villans ontdeden zich vrijdagavond thuis van Everton. De van Club Brugge overgekomen Wesley zorgde vroeg in de wedstrijd voor 1-0, een stand die lange tijd op de borden bleef. In de slotfase zorgde ex-Ajacied Anwar El Ghazi voor de beslissing door de bal tussen de benen van doelman Jordan Pickford door te schuiven: 2-0.