Tegenvallend Ajax: 'Dan is het snel niet om aan te zien en lijkt het een warboel'

Tegenvallend Ajax: 'Dan is het snel niet om aan te zien en lijkt het een warboel'

24-08-2019 07:35
67

Ruud Gullit is van mening dat Ajax met het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt flink aan kwaliteit heeft ingeboet. De Amsterdammers konden de oud-prof niet overtuigen tegen APOEL NIicosia.

"Het viel tegen, zoals Ajax thuis tegen PAOK tegenviel. De individuele klasse zorgde ervoor dat werd gewonnen. Er zijn te veel losse eindjes en spelers lijken voor zichzelf te spelen, waardoor automatismen er niet uit komen. Dan is het snel niet om aan te zien en lijkt het een beetje een warboel", stelt Gullit tegenover De Telegraaf.

Gullit merkt wel dat bij andere ploegen veel ontzag is voor Ajax, nadat de Amsterdammers vorig jaar de halve finale van de Champions League bereikten. "APOEL-spelers wisten niet hoe snel ze achteruit moesten lopen. Dat de Cyprioten ontzag toonden, is de winst van vorig seizoen. Het is moeilijk spelen tegen zo’n defensieve ploeg, helemaal als je zo speelt als Ajax deed. Met iets meer overtuiging had Nicosia Ajax misschien een beetje pijn kunnen doen."

Tot slot is Gullit te spreken over de prestatie van Feyenoord en PSV in Europa. "Zij hebben het Nederlandse clubvoetbal prima vertegenwoordigd en voor AZ is de groepsfase zeker nog mogelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie