Ook Dest op de radar in Zeist: 'Tot aan Onder 15 kijken we naar dit soort issues'

Ook Dest op de radar in Zeist: 'Tot aan Onder 15 kijken we naar dit soort issues'

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 07:49za 24-08-2019 om 07:49

Laatste update: zaterdag 24 augustus 2019 om 11:03za 24-08-2019 om 11:03

In Zeist worden de verrichtingen van Sergiño Dest bij Ajax en die van Mohammed Ihattaren nauwlettend in de gaten gehouden. De achttienjarige verdediger is jeugdinternational van de Verenigde Staten, maar zou eventueel ook uit kunnen komen voor Oranje. Ihattaren zit in de voorselectie van Jong Oranje.

Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, besloot de jonge Ajax-verdediger nog niet op te nemen in zijn voorlopige selectie, die eerder deze week bekend werd gemaakt. "Maar wij hadden hem voor deze interlandperiode nooit speelgerechtigd kunnen krijgen", stelt Van de Looi tegenover De Telegraaf. "Of hij er de volgende keer bij is? Bij de KNVB kijken we van hier tot aan Onder 15 naar dit soort issues en hoe we daar op kunnen inspelen. Ik kan helaas niet zeggen waar wij achter de schermen in dat opzicht allemaal mee bezig zijn."

Mohammed Ihatarren werd door Van de Looi wel opgeroepen. De PSV-middenvelder werd echter ook opgenomen in de voorselectie van de nationale ploeg van Marokko. "Wij zien een heel groot talent in hem en dat ziet iedereen", zegt Van de Looi over hem. "Je hoopt altijd dat spelers een weloverwogen keuze maken en natuurlijk hopen wij dat een jongen die hier is opgegroeid en zijn opleiding heeft gehad, voor Nederland kiest. Maar de bal ligt bij Mo, al heb ik er wel een goed gevoel bij."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws