Abraham schiet Chelsea in doelpuntrijk duel langs Norwich City en Krul

24-08-2019 15:35 Laatste update: 16:08
12

Chelsea heeft voor het eerst dit Premier League-seizoen een overwinning geboekt. Op bezoek bij Norwich City werd het in een doelpuntrijk duel 2-3 in het voordeel van de club uit Londen. Tammy Abraham was de belangrijkste speler aan Chelsea-zijde met twee doelpunten.

Beide teams schoten uit de startblokken op Carrow Road. Abraham maakte al na drie minuten de openingstreffer voor Chelsea met een knappe volley, maar zijn ploeg kon niet lang genieten van de voorsprong. Drie minuten later tikte Todd Cantwell de gelijkmaker binnen.

Toch was het de ploeg uit Londen die al snel weer op een voorsprong kwam. Voormalig Vitesse-huurling Mason Mount kreeg de bal voor het eerst deze wedstrijd goed voor zijn voeten en haalde meteen doeltreffend uit. Voor Norwich-keeper Tim Krul was er geen houden aan.

Maar ook nu behield Chelsea de voorsprong niet lang. Teemu Pukki zette met maar liefst zijn vijfde (!) competitiedoelpunt Norwich nog voor rust op gelijke hoogte. De Finse spits verbaast tot nu toe vriend en vijand met zijn prestaties en staat aan kop van het topscorersklassement van de Premier League.

Voor het enthousiaste thuispubliek probeerde Norwich het gelijkspel over de streep te trekken. Dit lukte uiteindelijk niet: de matchwinner werd Chelsea-spits Abraham, die met zijn tweede treffer van de middag Chelsea de eerste drie punten van het seizoen bezorgde.

Na het gelijkspel van tegen Leicester City (1-1) en het verlies tegen Manchester United (4-0) was een goed resultaat ook nodig voor de mannen van coach Frank Lampard. Het was al met al een terechte overwinning voor de ploeg uit Londen, dat bijna de gehele wedstrijd de overhand had, maar de goals achterin te gemakkelijk weggaf.