Van Basten pleit voor BeNeLiga: 'De interesse van de jeugd zal gaan afnemen'

Van Basten pleit voor BeNeLiga: 'De interesse van de jeugd zal gaan afnemen'

Gepubliceerd: zaterdag 24 augustus 2019 om 18:58za 24-08-2019 om 18:58

Marco van Basten pleit nog altijd voor een invoering van de BeNeLiga. Ook na het succesvolle Europese seizoen van Ajax vindt de topspits van weleer dat de Nederlandse Eredivisie aan kwaliteit kan winnen door samen te gaan met de Belgische competitie.

Van Basten zegt bij FOX Sports dat hij met de nieuwe competitie richting het niveau van de Bundesliga wil. "Dat is een competitie waarin elke wedstrijd op het scherpst van de snede wordt gespeeld. In Nederland zijn we daar nu een beetje te klein voor. Uiteindelijk moet je een zo hoog mogelijk niveau zien te creëren om Europees mee te doen, maar ook om je eigen publiek te pakken."

De voormalig bondscoach, die ook bij de FIFA actief is geweest om over nieuwe spelregels voor het voetbal na te denken, denkt dat de jeugd de competitie leuker zou vinden als ook Belgische teams meespelen. "Vroeger hadden we de sterren nog hier. Cruijff, Van Hanegem, Neeskens, die speelden bij Nederlandse clubs. Dat is iets waarvan ik vind dat het moet aanspreken bij de kinderen. Als een competitie minder interessant wordt, wat nu het geval is, dan zal ook de interesse van de jeugd afnemen."

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Zie jij een BeNeLiga zitten?

(10980 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws