Tirade van Van den Brom na gele kaart: Kinderachtige kerels zijn het toch!

Tirade van Van den Brom na gele kaart: "Kinderachtige kerels zijn het toch!"

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 18:07zo 25-08-2019 om 18:07

De emoties liepen zondagmiddag hoog op in De Galgenwaard, waar FC Utrecht-trainer John van den Brom zijn frustratie over de arbitrage niet onder stoelen of banken stak. Nadat de thuisploeg – bij een 0-2 achterstand – een penalty ingetrokken zag worden na inmenging van de VAR, koelde Van den Brom zijn woede op de monitor langs de lijn.

Terwijl Simon Gustafson klaarstond om de penalty te nemen, zag de VAR na langdurig overleg dat Issah Abass in de voorafgaande aanval buitenspel stond. Van den Brom erkende na het zien van de beelden dat de beslissing van de arbitrage terecht was, maar had nog steeds reden tot klagen. "Ik kijk tien seconden en dan zie je het al", liet hij weten aan FOX Sports. "Waarom moet een beslissing vanuit Zeist vijf minuten duren? Waar gaat het over?"

Later in de wedstrijd kreeg Van den Brom een gele kaart van arbiter Jochem Kamphuis. De trainer was daar na afloop nog steeds verbolgen over. "Kinderachtige kerels zijn het toch! Ik ben iemand die gewoon meeleeft met zijn ploeg, die terug in de wedstrijd probeert te komen. En dan: je staat in het veld... Nou, oké. Mag niet. Hoe kinderachtig ben je om dan een gele kaart te geven?"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws