Uitgesproken Perez: Ik ben zeer verbaasd dat deze maatregel is genomen

Uitgesproken Perez: "Ik ben zeer verbaasd dat deze maatregel is genomen"

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 20:11zo 25-08-2019 om 20:11

Kenneth Perez is het totaal oneens met het besluit om Ajax, PSV, Feyenoord en AZ vrijaf te geven dit weekend. De vier clubs zijn actief in Europa en werden - op eigen verzoek - een handje geholpen door de KNVB.

Perez vindt het op z'n zachtst gezegd opvallend dat de KNVB meewerkt aan de wens van de 'top-vier'. "Als consument is het echt niet leuk", zegt hij bij FOX Sports. "En het lijkt me ook niet nodig om te doen. Ik ben zeer verbaasd dat deze maatregel is genomen."

De Deense analyticus denkt dat drie wedstrijden per week geen probleem moeten zijn voor Eredivisie-spelers. "Iedere speler wordt gemonitord. Spelers zien er zó fit uit, qua postuur. Veel fitter dan vroeger. Het verbaast mij ontzettend dat je dan niet drie keer in een week kunt spelen, en dat de maatregel genomen moet worden om vier ploegen vrijaf te geven."

Perez heeft meer aanmerkingen. "Ik vind het ook heel vervelend dat de competitie niet gelijk loopt, omdat ploegen nog inhaalwedstrijden hebben. Ik vind dit gewoon zeer overdreven. De makkelijkste oplossing is om de ploegen waar het om gaat een relatief makkelijke thuiswedstrijd te geven. Wie heeft verzonnen dat Feyenoord vandaag tegen AZ had moeten spelen? En nu krijgen ze dan vrijaf. Het is een grote maatregel."

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws