VP's Elftal van de Week: ADO hofleverancier en grote Eredivisie-revelatie

VP's Elftal van de Week: ADO hofleverancier en grote Eredivisie-revelatie

Gepubliceerd: maandag 26 augustus 2019 om 10:00ma 26-08-2019 om 10:00

Laatste update: maandag 26 augustus 2019 om 10:12ma 26-08-2019 om 10:12

Ajax, PSV, Feyenoord en AZ kwamen niet in actie, maar de vierde speelronde van de Eredivisie leverde genoeg uitblinkers op. Dit is VP's Elftal van de Week.

Janis Blaswich (Heracles Almelo)
Eén van de drie Duitse 'eerste doelmannen' in de Eredivisie - en afgelopen weekend de beste. Mede door Blaswich hield Heracles een punt over aan het treffen met Vitesse.

Nils Röseler (VVV-Venlo)
De tweede Duitser in VP's Elftal van de Week. VVV stuntte zondag met een zege bij FC Utrecht en Röseler had daar als rots in de branding een behoorlijk aandeel in.

Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Maakte de 0-1 voor ADO Den Haag in de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen RKC. Het was de kers op de taart van een mooie week, waarin Beugelsdijk bekendmaakte dat hij voor het eerst vader wordt.

Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Na drie nederlagen in de eerste drie wedstrijden van het seizoen nam de druk op ADO toe. Als aanvoerder moest Meijers opstaan - en dat deed hij. Speelde sterk tegen RKC.

Rodney Kongolo (sc Heerenveen)
De entree van Johnny Jansen als hoofdtrainer van Heerenveen doet Kongolo goed. In het doelpuntloze duel met FC Twente was de middenvelder de beste Fries.

Bryan Smeets (Sparta)
Acht (!) kansen creëerde Smeets tegen PEC Zwolle. Ruim een jaar geleden zat hij nog op een dood spoor bij SC Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie, nu is hij de revelatie van het prille Eredivisie-seizoen.

Evert Linthorst (VVV-Venlo)
Eén van de verrassingen na vier speelronden is Linthorst. De negentienjarige middenvelder draaide FC Utrecht hoogstpersoonlijk de nek om met twee goals. Vijf jaar geleden stuurde PSV hem nog weg van de opleiding.

Pelle Clement (PEC Zwolle)
PEC pakte tegen Sparta zijn eerste punt van het seizoen, mede door Clement. De middenvelder speelde een sterke wedstrijd, gaf een assist en haalde een bal van de lijn.

Mats Köhlert (Willem II)
Speelde vroeger een rolletje in de Duitse krimi Tatort en schitterde in tal van reclames, maar tegenwoordig is hij een interessante aanwinst voor Willem II. Met twee fraaie goals hielp hij Willem II langs FC Emmen.

Halil Dervisoglu (Sparta)
Hou je vast: Dervisoglu, die in de winterstop overstapt naar Brentford, ondernam tegen PEC maar liefst 17 dribbels, waarvan 12 succesvol. De aanvaller was een ware plaag, al vergat hij zichzelf te belonen.

Tomas Necid (ADO Den Haag)
Met Necid heeft ADO weer de beschikking over een veelscorende spits. Met twee goals tegen RKC vijzelde hij zijn seizoenstotaal op naar drie doelpunten in vier wedstrijden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie was dit weekend de beste?

(1246 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws