Koeman pleit voor wijziging in basiself Ajax: Mijn persoonlijke voorkeur

Koeman pleit voor wijziging in basiself Ajax: "Mijn persoonlijke voorkeur"

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 23:40zo 25-08-2019 om 23:40

Laatste update: zondag 25 augustus 2019 om 23:48zo 25-08-2019 om 23:48

Ronald Koeman vindt dat Daley Blind niet op het middenveld van Ajax moet spelen, maar terug moet naar de verdediging. Na het vertrek van Matthijs de Ligt is trainer Erik ten Hag ook met Blind gaan schuiven, waardoor er nu een compleet nieuwe achterhoede staat die regelmatig steken laat vallen.

"Ik vind het moeilijk. Als je spelers mist zou mijn persoonlijke voorkeur zijn om in ieder geval één in dat centrum te houden", zegt Koeman bij Studio Voetbal. "Bij mij speelt Daley linksback. Die rol kan hij heel goed invullen en hij kan ook heel goed op het middenveld spelen, maar het centrum is een heel belangrijke positie. Door de wisselingen had ik persoonlijk gekozen voor Daley als centrale verdediger."

Rafael van der Vaart vindt ook dat Blind in de achterhoede hoort. "Ik vind dat Daley Blind terug moet naar de verdediging. Je moet niet denken dat hij daar even de lijnen uit gaat zetten omdat hij één seizoen fantastisch was, want daar vind ik hem op die positie niet goed genoeg voor. In het centrum heeft hij het hartstikke goed gedaan."

"Je bent drie spelers kwijtgeraakt: Lasse Schöne, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Voor De Ligt en De Jong heb je dan vervangers, maar ze zijn ook met Blind gaan schuiven. Die komt dan op het middenveld. Dat gaat ten koste van de achterhoede", vult Pierre van Hooijdonk aan.

Poll

Eens met Koeman?

(5391 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws