Andere rol De Jong bij FC Barcelona: 'Ik vind toch dat hij het goed heeft gedaan'

Andere rol De Jong bij FC Barcelona: 'Ik vind toch dat hij het goed heeft gedaan'

Gepubliceerd: maandag 26 augustus 2019 om 00:04ma 26-08-2019 om 00:04

Youri Mulder benadrukt bij Ziggo Sport hoe anders Frenkie de Jong bij FC Barcelona speelt in plaats van bij Ajax. De Jong lijkt vooralsnog moeite te hebben om zijn stempel te drukken op het spel van Barcelona.

Daarbij moet worden gezegd dat de rol van De Jong anders is dan bij Ajax, waar hij diende als controleur. "Bij Ajax heeft hij samen met Schöne met twee man voor de verdediging gespeeld. Donny van de Beek was de tien", vertelt Mulder bij Ziggo. "Hij en Schöne speelden daarachter."

De Jong wordt vooralsnog gebruikt als linkshalf en was tegen Real Betis veel voorin te vinden. "Soms komt het bij Barcelona zo uit. Rafinha gaat van de buitenkant naar binnen, waardoor Busquets en De Jong naast elkaar staan en Jordi Alba een soort linksbuiten wordt. Dan kan dat wel, maar wanneer hij met Busquets achter hem aanvallend voor diepte moet zorgen, is dat niet de beste Frenkie de Jong."

"Wanneer Lionel Messi terugkeert is de aandacht veel meer op hem gericht. Alle ogen waren ook op hem gericht", zegt Mulder over De Jong. "Ga het dan maar waarmaken. Dat is best lastig. Ik vind toch dat hij het vandaag goed heeft gedaan. Het zal af en toe moeten dat je linkshalf of rechtshalf speelt. Dan moet je het een beetje anders invullen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws