'PSV accepteert miljoenenverlies en bedingt stevig doorverkooppercentage'

'PSV accepteert miljoenenverlies en bedingt stevig doorverkooppercentage'

26-08-2019 09:12
91

PSV accepteert een miljoenenverlies bij de verkoop van Bart Ramselaar aan FC Utrecht. Met de transfer die zaterdag werd afgerond is 1,4 miljoen euro gemoeid.

Dat meldt De Telegraaf. De 1,4 miljoen euro is een fractie van het bedrag dat PSV drie jaar geleden betaalde voor Ramselaar. Utrecht ontving toen 4,5 miljoen euro plus enkele bonussen uit Eindhoven. PSV heeft wel een stevig doorverkooppercentage van twintig procent bedongen.

Ramselaar speelde vorig seizoen een bijrol bij PSV, nadat hij in zijn eerste seizoen nog kampioen werd als basisspeler. Na dat eerste jaar wees toenmalig technisch manager Marcel Brands nog een bod van tien miljoen euro af, met de verwachting dat de middenvelder in de toekomst meer zou opbrengen. Na de entree van trainer Mark van Bommel kwam Ramselaar echter niet meer in het stuk voor.

"Het was heel bepalend. Hij maakte andere keuzes, een andere formatie, andere tactiek en ik paste niet in dat plaatje", verklaart Ramselaar. "Ik heb er alles aan gedaan om terug te knokken, maar als de trainer het niet in je ziet zitten dan moet je verder kijken."