Stam geeft uitsluitsel: 'Niet gemakkelijk als je tussen Fer en Tapia inkomt'

Stam geeft uitsluitsel: 'Niet gemakkelijk als je tussen Fer en Tapia inkomt'

26-08-2019 20:15
49

Volgens Jaap Stam wacht Feyenoord een 'heel belangrijke week' met wedstrijden tegen Hapoel Beër Sheva en Willem II. De trainer van de Rotterdammers kan gewoon beschikken over Steven Berghuis en Edgar Ié, vertelt hij aan Feyenoord TV.

Feyenoord hoopt zich in een warm Israël te plaatsen voor de Europa League. "Je moet je wel heel anders voorbereiden op deze wedstrijd. Veel drinken, vloeistoffen binnenkrijgen zodat je spieren goed gevoed zijn. Het is 's avonds wel gemakkelijker omdat er geen zon is zoals overdag in de hitte", aldus Stam, die een fel Hapoel verwacht. "Zij zullen proberen iets te forceren. Wij moeten dat handelen. Het betekent dat als ze komen, ze ook ruimtes laten liggen achter hun laatste linie."

De Rotterdammers kunnen een beroep doen op Berghuis, die maandag tijdens de training uitviel. "Die kreeg een tikkie. Als je tussen Tapia en Fer inkomt is dat niet altijd even makkelijk om te handelen. Maar Steven heeft zich goed geweerd", lacht Stam. "Het voelde op dat moment even pijnlijk, maar het gaat hartstikke goed met hem."

Net als Berghuis verliet Edgar Ié de training voortijdig. "Ook dat was uit voorzorg. Je krijgt na een bloktackle weleens een reactietje en uiteindelijk nemen we daar geen risico mee."