'Betrouwbare bron' van Derksen: 'Ziyech en Tadic ontevreden over technische staf'

'Betrouwbare bron' van Derksen: 'Ziyech en Tadic ontevreden over technische staf'

26-08-2019 23:58
233

Volgens Johan Derksen zijn Dusan Tadic en Hakim Ziyech niet geheel tevreden over Ajax-trainer Erik ten Hag en de overige stafleden. De Veronica Inside-nestor liet dit weten tijdens de maandagavonduitzending en beriep zich op een 'doorgaans betrouwbare bron'.

De twee linkspoten zouden het 'verschrikkelijk' vinden dat assistent-trainer Alfred Schreuder – die beiden nog kenden van FC Twente – heeft besloten om op eigen benen te gaan staan bij Hoffenheim. "Die schijnt namelijk het tactisch brein te zijn geweest", beweert Derksen over het duo dat bijtekende nadat Schreuder naar Duitsland vergtrok.

"Ten Hag praat wel veel, maar heeft geen tactisch plan meer. Als er iets fout gaat tijdens de wedstrijd, kan hij het niet aanpassen. Ziyech en Tadic worden er eigenlijk heel moe van. Die zeggen: we zitten nu met een technische staf naast de trainer die totaal geen inbreng heeft en niets toevoegt. Die twee zijn echt heel ontevreden", besluit Derksen zijn relaas.

Tafelgenoot Hans Kraay juinior gaat in op de 'doorgaans betrouwbare bron' van Derksen, die naar verluidt korte lijntjes had met Schreuder. "Alfred Schreuder is tactisch een hele goede trainer, maar hij schijnt af en toe een beetje een lek te zijn geweest naar jouw betrouwbare bron. Dat vond Ten Hag dan weer vervelend en dat kan ik me voorstellen. Je kunt dan wel een goede trainer zijn, maar als je een iets te goede relatie hebt met een bepaald gedeelte van de pers en je lekt dingen uit de kleedkamer... Dan kan ik me voorstellen dat je een andere weg inslaat."